Ο Matej Mohoric σημειώνει μια τρίτη νίκη στη φάση του Τουρ


Τρεις μέρες πριν την τελευταία ημέρα του 110ου Tour de France, ο Matej Mohoric οδήγησε σε μια τρίτη νίκη σε ετάπ για την ομάδα BAHRAIN VICTORIOUS. Στο τέλος του εξαιρετικά γρήγορου ετάπ 19, ο Σλοβένος κέρδισε οριακά ένα τριπλό sprint στο Poligny - και στη συνέχεια έδειξε τη συναισθηματική πλευρά του στη συνέντευξη του νικητή.


Με την ανάβαση cat3 Côte d'Ivory να κορυφώνεται σε απόσταση μόλις 30 χιλιομέτρων από τον τερματισμό, το ετάπ 19 του Tour de France πρόσφερε άλλη μια ευκαιρία για επιτιθέμενους αναβάτες. Δεν είναι περίεργο που ο αγώνας για μια θέση στο προπορευόμενο γκρουπ ήταν έντονος. Καθ' όλη τη διάρκεια της πρώτης ώρας του αγώνα, όλες οι επιθέσεις εξουδετερώθηκαν, αλλά στη συνέχεια μια ομάδα εννέα ποδηλατών ξέφυγε στην ανήφορα και η ομάδα BAHRAIN VICTORIOUS είχε τον Jack Haig εκεί. Κανένας από αυτούς τους αναβάτες δεν αποτελούσε σοβαρή απειλή στη γενική κατάταξη, αλλά το πελοτόν εξακολουθούσε να κρατά το γκρουπ σε κοντινή απόσταση με την διαφορά σε λιγότερο από ενάμιση λεπτό. Ως αποτέλεσμα, περισσότεροι από 30 αναβάτες κατάφεραν να αφήσουν πίσω το πελοτόν και να πηδήξουν στο προπορευόμενο γκρουπ μετά το ενδιάμεσο σπριντ της ημέρας. Τόσο ο Matej Mohoric όσο και ο Fred Wright τα κατάφεραν σε αυτή την κίνηση.


Στην Ακτή Ελεφαντοστού ως το τελευταίο πραγματικό τεστ της ημέρας ο Kasper Asgreen, ο νικητής του ετάπ της προηγούμενης ημέρας, ήταν ο πρώτος αναβάτης που αντιμετώπισε μια επίθεση από τον Victor Campenaerts. Οι μόνοι αναβάτες που μπορούσαν να ανταποκριθούν στο ρυθμό του Δανού ήταν οι Ben O'Connor και Matej Mohoric. Ως συνήθως, ο τελευταίος σημείωσε εντυπωσιακό ρυθμό στην επόμενη κατάβαση, επεκτείνοντας έτσι το προβάδισμα της τριάδας έναντι των πρώτων κυνηγών της. Δεδομένου ότι η απόσχιση είχε κατακερματιστεί στην τελευταία ανάβαση και πολλοί δυνατοί σπρίντερ δεν εμπιστεύονταν ο ένας τον άλλον, η καταδίωξη δεν είχε ποτέ την ευκαιρία να οργανωθεί και να κλείσει το χάσμα. Έτσι, ο Matej Mohoric της Team BAHRAIN VICTORIOUS μπήκε στην φαινομενικά ατελείωτη, δεντρόφυτη και μήκους 8 χιλιομέτρων ευθεία του ετάπ στο Poligny και πήρε τη νίκη οριακά με μόλις δύο αντιπάλους να τον κυνηγούν.


 «Ήξερα ότι ο Μπεν Ο’ Κόνορ δεν θα είχε ευκαιρία στο σπριντ και θα ήταν ο πρώτος που θα επιτεθεί. Για αυτόν τον λόγο, επικεντρώθηκα πλήρως στον Kasper Asgreen καθώς ήταν ξεκάθαρα ο πιο δυνατός αναβάτης εκεί έξω σήμερα», εξήγησε ένας εμφανώς συναισθηματικός Matej Mohoric στη συνέντευξη του νικητή. Και αυτό ακριβώς συνέβη: ο O'Connor ξεκίνησε την επίθεση του με 500 μέτρα από τον τερματισμό και τον έφτασε στα 250 μέτρα από τον τερματισμό ο Asgreen που είχε τον Mohoric κολλημένο στον πίσω τροχό του. Από εκεί, ο Σλοβένος χρονομέτρησε τέλεια την επιτάχυνσή του για να βρεθεί σε ίσους όρους με τον Δανό αναβάτη και να τον ξεπεράσει με μια τελευταία ώθηση σε ένα photo finish μόλις 4 χιλιοστά του δευτερολέπτου. "Αυτή η νίκη σημαίνει πολλά για μένα - και για ολόκληρο το προσωπικό της ομάδας BAHRAIN VICTORIOUS, που συχνά εργάζονται πολύ περισσότερο από εμάς".


Έχοντας κερδίσει δύο ετάπ το 2021, αυτή ήταν η τρίτη νίκη του Tour de France για τον Matej Mohoric. Η ομάδα BAHRAIN VICTORIOUS έχει τώρα επίσης τρεις νίκες σε ετάπ στον φετινό αγώνα. "Βλέποντας τι συνέβη τον τελευταίο μήνα, με όλα τα συναισθήματα, αυτή η νίκη είναι για την ομάδα και τον Gino επίσης. Μπορεί να μην ήμουν ο πιο δυνατός αναβάτης εκεί έξω σήμερα, αλλά έκανα το καλύτερο των δυνατοτήτων μου και πήρα τις σωστές αποφάσεις σε όλο το ετάπ και στο φινάλε". Δύο μέρες νωρίτερα, ο Pello Bilbao πέτυχε μια εντυπωσιακή επίδοση time trial αμέσως μετά τη δεύτερη μέρα ξεκούρασης. Χάρη στη δυνατή υποστήριξη του εντυπωσιακού Jack.Haig, τερμάτισε στο Queen’s stage του φετινού Tour de France στην πολύ καλή 3η θέση.


 Το μόνο που έχει απομείνει στο δρόμο για το Παρίσι είναι η απαιτητική σκηνή του Σαββάτου στα βουνά Vosges και η κυρίως τελετουργική τελική σκηνή με τον μεγάλο τελικό του στα Ηλύσια Πεδία. Ως ο καλύτερος αναβάτης της ομάδας BAHRAIN VICTORIOUS στη γενική κατάταξη, ο Pello Bilbao βρίσκεται επί του παρόντος στην 6η θέση και η ομάδα ανέβηκε στην 3η θέση στην ομαδική κατάταξη του Tour de France σήμερα.


110TH TOUR DE FRANCE
STAGE 19: MOIRANS-EN-MONTAGNE - POLIGNY, 172.8KM
1. Matej Mohoric, SVN/TEAM BAHRAIN VICTORIOUS, in 3:31.02 hours
2. Kasper Asgreen, DEN, st
3. Ben O’Connor, AUS, + 0.04

STAGE: 17 SAINT-GERVAIS MONT-BLANC - COURCHEVEL, 165.7KM
1. Felix Gall, AUT, in 4:49.08 hours
2. Simon Yates, GBR, + 0.34
3. Pello Bilbao, ESP/TEAM BAHRAIN VICTORIOUS, + 1.38