Πολλά για να πανηγυρίσουμε στον γύρο Ιταλίας !!!


Η τελική φάση του Giro d'Italia ολοκληρώθηκε με ένα σπριντ. Παρά την καλή υποστήριξη από την ομάδα BAHRAIN VICTORIOUS Ο Jonathan Milan έμεινε από δυνάμεις και έχασε ένα ακόμη καλό αποτέλεσμα. Όμως κερδίζοντας τόσο τους βαθμούς όσο και την πρώτη θέση στην ομαδική κατάταξη συν δύο ετάπ και με τον Damiano Caruso στην 4η θέση στο GC, το πρώτο Grand Tour της σεζόν μπορεί να θεωρηθεί πλήρης επιτυχία.


Ως μία από τις μεγάλες αποκαλύψεις του φετινού Giro d'Italia, ο Jonathan Milan φοράει την Maglia Ciclamino του κορυφαίου της κατάταξης για σχεδόν τρεις εβδομάδες από τότε που κέρδισε το 2ο ετάπ του αγώνα. Το σπριντ σε άλλες τρεις δεύτερες θέσεις τον βοήθησε να σταθεροποιήσει το προβάδισμά του. Στο κίνητρό του για να λάμψει στο τελικό ετάπ γύρω από την πρωτεύουσα της Ρώμης ήταν το γεγονός ότι ο νεαρός Ιταλός πήρε μια ειδική MERIDA REACTO βαμμένη κατά παραγγελία για να ταιριάζει με τη φανέλα του.


Ενώη νίκη στην κατάταξη των βαθμών είχε ήδη εξασφαλιστεί, ο Jonathan Milan ήθελε φυσικά να λάμψει για άλλη μια φορά για να κλείσει τον αγώνα με επιτυχία. Έτσι χρειάστηκε μια τελευταία μεγάλη προσπάθεια από την ομάδα BAHRAIN VICTORIOUS. Η ομάδα απέδωσε καθώς οι δύο αθλητές Yukiya Arashiro και Jasha Sütterlin έθεσαν γρήγορο ρυθμό και ο Andrea Pasqualon λειτούργησε ως πρωταγωνιστής για άλλη μια φορά στους δρόμους της Ρώμης. Αυτή τη φορά ο Jonathan Milan ξεκίνησε την επιτάχυνσή του λίγο νωρίς και μετά από τρεις δύσκολες εβδομάδες του έλειπε η φρεσκάδα. Περνώντας τη γραμμή του τερματισμού στην 14η θέση αφού απέφυγε ελάχιστα μια συντριβή, ο νεαρός Ιταλός έχασε ένα ακόμη αποτέλεσμα στο top10, αλλά κέρδισε την κατάταξη των βαθμών με μεγάλη διαφορά.


Προσθέστε σε αυτό τη νίκη της ομάδας BAHRAIN VICTORIOUS στην ομαδική κατάταξη και το γεγονός ότι ο Damiano Caruso έφτασε στη Ρώμη στην 4η θέση στο GC μετά από τρεις δύσκολες εβδομάδες και πολλές κρύες και υγρές μέρες στη σέλα που ήταν δύσκολες για όλους τους αθλητές.


106ο GIRO D’ITALIA:


ΚΑΤΑΤΑΞΗ ΒΑΘΜΩΝ, ΤΕΛΙΚΗ ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ


1. Jonathan Milan, ITA/TEAM BAHRAIN VICTORIUS, 217 πόντοι

2. Derek Gee, CAN, 164 βαθμοί

3. Michael Matthews, AUS, 101 πόντοι


ΟΜΑΔΙΚΗ ΚΑΤΑΤΑΞΗ, ΤΕΛΙΚΗ ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ


1. ΟΜΑΔΑ BAHRAIN VICTORIUS, BHR, σε 256:21.18 ώρες

2. Ineos Grenadiers, GBR, + 16.22 3. Team Jumbo Visma, NED, + 30,40 Φωτογραφίες: Sprint Cycling Agency