Με την πάροδο των ετών, η Merida έχει σημειώσει μεγάλη επιτυχία στα Βραβεία Σχεδιασμού & Καινοτομίας, με ποδήλατα όπως τα eONE-SIXTY, REACTO, eSILEX, SILEX, ONE-TWENTY και eONE-FORTY EQ να λαμβάνουν αυτή την φανταστική διάκριση.
Το 2022 η Merida κατάφερε να φέρει μία ακόμη νίκη με το νέο SCULTURA TEAM.


Ακολουθούν τα σχόλια της επιτροπής των βραβείων:

" Η MERIDA έφτασε στα όρια του τεχνικά εφικτού με το SCULTURA V TEAM δημιουργώντας μια καθαρόαιμη αγωνιστική μηχανή. Το ποδήλατο εστιάζει στην αύξηση της αγωνιστικής απόδοσης επιδιώκοντας υψηλή ταχύτητα σε όλες τις καταστάσεις. Οι καθαρές γραμμές του πλαισίου και η πλήρως ενσωματωμένη καλωδίωση μέσω του μονοκόμματου cockpit έχουν βελτιστοποιηθεί για την αεροδυναμική τους επίδοση. Επιπλέον, το cockpit προσφέρει εξαιρετική εργονομία. Οι προδιαγραφές του MERIDA SCULTURA V καλύπτουν και τον πιο απαιτητικό αθλητή χάρη στην χρήση του Shimano DURA-ACE Di2, το οποίο διαθέτει μετρητή ισχύος διπλής όψης, σε μια “value for money” τιμή. Το SCULTURA V TEAM προσφέρει τόσο υψηλό επίπεδο άνεσης που είναι επίσης κατάλληλο για αρχάριους και για διαφορετικές χρήσεις. Μπορούν επίσης να χρησιμοποιηθούν με ευκολία και ελαστικά 700x30C. Η ισορροπημένη οδήγηση βρίσκει την χρυσή τομή μεταξύ ευελιξίας και ομαλότητας. Οι επαγγελματίες ποδηλάτες μπορούν να επωφεληθούν από την εξαιρετική απόδοση, ενώ οι αρχάριοι αναβάτες θα φτάσουν σε νέα επίπεδα αυτοπεποίθησης."


Η ομάδα της Merida είναι πολύ υπερήφανη που το SCULTURA TEAM ακολουθεί τα βήματα των επιτυχημένων και βραβευμένων ποδηλάτων της.