Για πρώτη φορά εδώ και σχεδόν 20 χρόνια, ο ιστορικός ποδηλατικός αγώνας Paris-Roubaix πραγματοποιήθηκε σε βρόχινες καιρικές συνθήκες. Οι ποδηλάτες της ομάδας Bahrain Victorious έδωσαν πραγματικά τον καλύτερο τους εαυτό σε αυτή την αξέχαστη και απίστευτα σκληρή διαδρομή και τελικά ο Sonny Colbrelli που ήταν ο ταχύτερος σε ένα σπριντ τριών αναβατών, κατέκτησε τη νίκη στην πρώτη του κιόλας συμμετοχή.

Όταν οι αναβάτες ξεκίνησαν τη διαδρομή των 257 χιλιομέτρων από το Compiègne προς το Roubaix στις 11:15 το πρωί, η βροχή έπεφτε πολύ έντονα. Πολλά από τα 31 τμήματα του αγώνα είχαν μετατραπεί σε πραγματικό λασπόλουτρο. Οι Fred Wright και Marco Haller, δύο αναβάτες της ομάδας Bahrain Victorious κατάφεραν να κερδίσουν απόσταση από το υπόλοιπο πελοτόν. Λόγω των σκληρών συνθηκών όμως, αυτή η ομάδα των περίπου 30 αναβατών σύντομα διασπάστηκε σε πολλές μικρότερες ομάδες. Όταν ο Mathieu Van Der Poel, ένα από τα μεγάλα φαβορί για τη νίκη προσπάθησε να ξεφύγει επιταχύνοντας σε έναν λιθόστρωτο τομέα 67 χιλιομέτρων, ο Sonny Colbrelli έσπευσε να αντιδράσει και κατάφερε να τον ακολουθήσει.

Ακολουθώντας τον ρυθμό του Van Der Poel, ο Sonny Colbrelli προσπέρναγε τη μία ομάδα μετά την άλλη, καταφέρνοντας να φτάσει ακόμη και τον Gianni Moscon, που ήταν από τους πρώτους που είχαν απομακρυνθεί. Ο μόνος ποδηλάτης που συνέχισε με αυτό το δίδυμο ήταν ο νεαρός Βέλγος Florian Vermeersch. Αυτή η τριάδα αγωνίστηκε έντονα στα τελευταία 15 χιλιόμετρα του αγώνα, με τον Vermeersch να είναι ο μόνος αναβάτης που προσπάθησε να ξεφύγει, ώστε να αποφύγει ένα σπριντ στο Velodrome. Ο Sonny Colbrelli μείωσε γρήγορα τη διαφορά από τον Βέλγο και στη συνέχεια κέρδισε με άνεση το σπριντ των τριών αναβατών στο διάσημο Velodrome του Roubaix. Με αυτή τη νίκη, σε έναν από τους πιο ιστορικούς και δύσκολους αγώνες ποδηλασίας, ο πρωταθλητής Ευρώπης Sonny Colbrelli έκανε ένα παιδικό του όνειρο πραγματικότητα.


118ο PARIS - ROUBAIX: COMPIÈGNE - ROUBAIX, 257.7KM

1. Sonny Colbrelli, ITA/TEAM BAHRAIN VICTORIOUS, 6:01.57 hours

2. Florian Vermeersch, BE

3. Mathieu van der Poel, NED

Πηγή: merida-bikes.com/news

Φωτογραφίες: Bettini Photo, Merida Europe, Team Bahrain Victorious